Η επόμενη μέρα με την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή

Η Χώρα τελεί ήδη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να κηρυχθεί αυτή νόμιμα, σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα.

Τι θα γίνει αν κηρύξουμε στάση πληρωμών και επιστρέψουμε στην δραχμή;
Γράφει ο Β. Μ.

Η κυβέρνηση, επιβάλλεται, να κηρύξει στάση πληρωμών προς το εξωτερικό (ήδη στο εσωτερικό το έκανε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε) αφού πρώτα προβεί μυστικά σε εκτύπωση νέου εθνικού νομίσματος(νέα δραχμή), που θα αντικαταστήσει αιφνιδιαστικά, μέσα σε κάποιο Σαββατοκύριακο, το ευρώ σε όλες τις εσωτερικές συναλλαγές με βάση ισοτιμίας 1 ευρώ  =  1 νέα δραχμή , για αποφυγή της κερδοσκοπίας σε βάρος των καταναλωτών.

Από την επόμενη μέρα όλες οι καταθέσεις των Ελληνικών Τραπεζών σε ευρώ θα έχουν μετατραπεί σε νέες δραχμές και δεν θα μπορούν να γίνονται αναλήψεις σε ευρώ. Μπορεί αυτό να διασφαλισθεί με αναγκαστικό Νόμο που θα εκδοθεί κατά τις διατάξεις κήρυξης της χώρας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Οι καταθέσεις σε ευρώ των Ελληνικών Τραπεζών (περίπου 200 δις) καθώς και τα αποθέματα σε ευρώ και δολάρια της Τράπεζας της Ελλάδος θα γίνουν τότε αυτόματα, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Πατρίδας μας.

Το διεθνές πλήγμα κατά του ευρώ θα είναι τότε αρκετά ισχυρό, ώστε να σπεύσουν οι εταίροι μας να συνδιαλλαγούν έντιμα μαζί μας στην βάση της αλληλεγγύης που δεν την έχουμε δει μέχρι σήμερα.


Τα χρέη μας, που θα έχουν τότε μετατραπεί αυτόματα σε νέες δραχμές (με εξαίρεση όσα ήδη πήραμε στα πλαίσια της δανειακής σύμβασης, διότι φρόντισαν γι αυτό οι ευφυείς συντάκτες της και απεδείχθησαν ανίκανοι -ή κάτι άλλο- οι υπουργοί μας, εκτός κι αν υπάρξει τρόπος προσβολής της), θα μπορέσουμε να τα διαπραγματευθούμε με τους δανειστές και τους διεθνείς τοκογλύφους μας από ισχυρότερη πολιτική θέση (διαγραφή -κούρεμα- λ.χ. σημαντικού τμήματος αυτών, επιμήκυνση αποπληρωμής για πολλά χρόνια, έστω με ρήτρα ευρώ, του υπολοίπου δε, με μηδενικό επιτόκιο ή έστω με επιτόκιο 1,25%, όσο δηλαδή δανείζει σήμερα η ΕΚΤ, σταθερό καθ΄όλη την διάρκεια εξόφλησής του).

Με το συνάλλαγμα των 250 - 300 δις ευρώ και δολαρίων θα μπορέσουμε να προμηθευόμαστε από το εξωτερικό όσα δεν μπορεί να παράγει η χώρα μας, λ.χ. πετρέλαιο, όπλα, ιατρικά σκευάσματα κλπ, για πολλά χρόνια, αφού αυτόματα θα έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής.

Η αναμενόμενη υποτίμηση (διολισθητική) της νέας δραχμής, θα επιτρέψει την ανάπτυξη της παραγωγής γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων για τη σίτιση του λαού μας και βιοτεχνικών ειδών καθημερινής χρήσης, καθώς και την αλματώδη αύξηση των εξαγωγών μας σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητος με αναπότρεπτη συνέπεια την δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων μέσα σε λίγα (2 με 3) χρόνια.

Πιθανώς η κυβέρνηση να χρειασθεί να φορολογήσει τις εμπορικές, τραπεζικές και τηλεπικοινωνιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις που λυμαίνονται την πατρίδα μας, με ένα συντελεστή επί του τζίρου των, μιας και σήμερα με τις υπερτιμολογήσεις που αυτές επιτυγχάνουν μέσω των διασυνδεδεμένων off-shore εταιριών, δεν πληρώνουν ουσιαστικά κανέναν φόρο.

Η συνοπτική αυτή ανάλυση σαφώς και δεν είναι πλήρης.

Μπορεί όμως να αποτελέσει σταθερή βάση ενός ουσιώδους προβληματισμού προς μία άλλη κατεύθυνση, διότι οι κατεστημένες προσεγγίσεις έχουν προ πολλού χρόνου αποτύχει.
Δηλαδή τι άλλα πράγματα περιμένουμε να δούμε για να αντιληφθούμε ότι πάμε κατά διαβόλου;
 
Ας την μελετήσουν και ας την επεξεργασθούν οι "οικονομολογούντες" αναγνώστες.
 

3 σχόλια :

Μανώλης Ξενάκης είπε...

Μπορεί ο αρθρογράφος νά διευκρινίσει τό συλογισμό μέ βάση τόν οποίο συμπεραίνει οτι η αναμενόμενη υποτίμηση δέν θά είναι τέτοιας μεγάλης έκτασης ώστε νά καταστήσει αδύνατες τίς εισαγωγές τών βασικών αγαθών (τροφήμων,καυσίμων, φαρμάκων)λόγω τής τεράστιας αύξησης τών τιμών τήν οποία η εν λόγω υποτίμηση θά επιφέρει;

Δημήτριος Πέτρου είπε...

Άσε μας ρε Ξενάκη τράβα μάθε beach volley με την LIPTON ICE TEA να στα χώνει και διάβασε λίγο κανένα βιβλίο εκτός από την προπαγάνδα που καταπίνεις αποχαυνωμένος και μετά μίλα και για οικονομικά

Δημήτριος Πέτρου είπε...

Κοίτα να γυρίσεις καμιά ταινία και να πληρώσεις κανέναν υπάλληλο του δήμου και που σου δίνουν βήμα στο "ΣΑΜΙΑΚΟ ΤΥΠΟ" πολύ σου είναι...!! Παλιοξεφτίλα!