"Ο Μπλάτερ προσπάθησε να δωροδοκήσει"

Ανεξέλεγκτες είναι πλέον οι εξελίξεις στο εσωτερικό της FIFA και κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει ποιό θα είναι το μέλλον της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αλλά -κυρίως- ορισμένων «εκλεκτών» μελών της.

Πρόσφατα, ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της FIFA, Τζακ Γουόρνερ (σ.σ. επαύθη προσωρινά) υποσχέθηκε «ένα αληθινό τσουνάμι αποκαλύψεων» και φρόντισε να κάνει πράξη την «απειλή» του, καθώς κατέθεσε στην επιτροπή ηθικής της ομοσπονδίας, πως «στις 3 Μαϊου στο Μαϊάμι και κατά την διάρκεια του Συνεδρίου της CONCACAF, Ο Γιόζεφ Μπλάτερ υποσχέθηκε ένα εκατομμύριο δολλάρια στην εν λόγω συνομοσπονδία»!

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Τρίνινταντ και Τομπάγκο, προχώρησε ακόμη περισσότερο, υποστηρίζοντας ότι παρών στην συζήτηση ήταν ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος θορυβημένος αναρωτήθηκε, πως ο Μπλάτερ από την στιγμή που δεν έχει πρόσβαση στα οικονομικά της FIFA θα έκανε κάτι τέτοιο, για να ακούσει τον ΓΓ της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Ζερόμ Βάλκε να λέει πως «θα βρει εκείνος τα χρήματα για τον κ. Μπλάτερ».

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA απάλλαξε τον πρόεδρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, κρίνοντάς τον αθώο μετά τη διερεύνηση των καταγγελιών για διαφθορά (δωροδοκία), καταγγελίες που είχαν γίνει ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών για την ανάδειξη προέδρου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν την προσεχή Τετάρτη και ο Μπλάτερ είναι ο μοναδικός υποψήφιος, μετά τη αποχώρηση του συνδιεκδικητή του προεδρικού θώκου, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ.

Αντίθετα, η επιτροπή ανέστειλε προσωρινά τις δραστηριότητες τόσο του αντιπροέδρου, Τζακ Γουόρνερ όσο και του Μπιν Χαμάμ, που είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA. Η αναστολή ισχύει έως την ολοκλήρωση της έρευνας σχετικά με την υπόθεση δωροδοκίας, για την οποία κατηγορούνται τα δύο στελέχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :