Αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα

O υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος από τη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα ανακοίνωσε .

Οι 33 διοικήσεις των νοσοκομείων μειώνονται σε 14 μέσω της κατάργησης του ψυχιατρικού νοσοκομείου Πιερίας και τη συγχώνευση του Παναγία με τον Άγιο Παύλο, την αλλαγή χρήσης του δερματολογικού, του λοιμωδών νόσων, του ψυχιατρικού και τη διοικητική ενοποίηση των νοσοκομείων Άγιος Δημήτριος και Γεώργιος Γεννηματάς.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί με τον γραμματέα τους, Θ. Σδούκο αντέδρασαν στο άκουσμα των ανακοινώσεων αυτών κάνοντας λόγο για διαδικασία προειλημμένων αποφάσεων τις οποίες θέλει το υπουργείο να ονομάσει διάλογο.

Ο υπουργός είπε για αλλαγές και αναδιαρθρώσεις που επιβάλλει πλέον η οικονομική κρίση και μίλησε για την ευκαιρία που παρουσιάζεται, ώστε το ΕΣΥ να λάβει τη μορφή που ονειρεύτηκε ο Παπανδρέου και ο Γεννηματάς.

Από την πλευρά των προμηθευτών, το εμπάργκο συνεχίζεται μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τους ο υπουργός Υγείας, ο οποίος τους απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :