Τελικός UEFA Champions League 2011 - Βίντεο τα Γκολ του Τελικού

Στο Γουέμπλεϊ διεξήχθη ο φετινός τελικός του Champions League ανάμεσα στη ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα άτυπο επαναληπτικό του προπερσινού, όταν οι Καταλανοί είχαν επικρατήσει των «κόκκινων διαβόλων» με 2-0 και είχαν το τρόπαιο.

Στο σημερινό παιχνίδι, η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε πιο δυνατά, όμως η Μπαρτσελόνα σταδιακά εξισορρόπησε το παιχνίδι και ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, για να καταφέρει να προηγηθεί στο 27΄, όταν ο Βίγια βρήκε με ωραία μπαλιά τον Πέντρο και αυτός με πλασέ στην κλειστή γωνία του Φαν Ντερ Σαρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Όμως στο 34΄ και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ρούνεϊ άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Γκιγκς (ο οποίος φάνηκε να είναι οριακά οφσάιντ), που του την ξαναέδωσε και ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ με άπιαστο πλασέ στη δεξιά γωνία του Βαλντές έφερε το ματς στα ίσια για το 1-1.

Στην επανάληψη, η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά και κατόρθωσε να ανακτήσει εκ νέου το προβάδισμα στο 54΄, όταν ο Μέσι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή της Γιουνάιτεντ και με συρτό φαλτσαριστό αριστερό σουτ αιφνιδίασε και νίκησε τον Φαν Ντερ Σαρ, γράφοντας το 2-1.

Η Μπάρτσα συνέχιζε να πιέζει με διαρκείς ευκαιρίες και στο 69΄ ξαναχτύπησε πετυχαίνοντας το 3-1, όταν ο Βίγια εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας της Μάντσεστερ και με φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δεξιό παραθυράκι.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν, με το Ρούνεϊ να είναι ο μοναδικός παίκτης τους που κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες για να την επίτευξη ενός τέρματος και τους υπόλοιπους παίκτες της Μάντσεστερ να δείχνουν «βραχυκυκλωμένοι».

Τα λεπτά κύλησαν χωρίς να συμβεί κάτι συνταρακτικό και το σφύριγμα της λήξης σηματοδότησε την ενθρόνιση της Μπαρτσελόνα ως Πρωταθλήτριας Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία της, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο που έχει αποδοθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ως η καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα του πλανήτη.
http://newsplus.gr

Τα Γκολ του Τελικού
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :