Η Αλβανία "εξαφανίζει" την Ελληνική Μειονότητα μέσω των νέων ταυτοτήτων!

Νέα "ΕΠΙΤΥΧΙΑ" της Εξωτερικής Πολιτικής και του Δ. Δρούτσα, αυτή τη φορά στο Βορειοηπειρωτικό…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ – ΛΟΓΟΣ

Η κυβέρνηση της "φίλης και γείτονος" Αλβανίας, αποφάσισε να μην αναγράφεται η Εθνικότητα των πολιτών της στα ατομικά πιστοποιητικά γέννησης που εκδίδονται από τα Αλβανικά ληξιαρχεία και στις νέες Αλβανικές "βιομετρικές" ταυτότητες, όπου, όπως υπογραμμίζει ο αρμόδιος τομέας (Βορειοηπειρωτών) της Ν.Δ., "τα λήμματα “Υπηκοότητα” και “Εθνικότητα” συγχέονται, αποδίδοντας και τις δύο με τον Αγγλικό όρο “Nationality”. Την ιδιότητα αυτή, το Αλβανικό κράτος τη συμπλήρωσε με το λήμμα “Αλβανός”"!

Ο στόχος, προφανής: "Να εξαφανιστεί" η Ελληνική μειονότητα ως δημογραφική καταγραφή…

Η εξέλιξη έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Βορειοηπειρωτών, οι οποίοι ζητούν ανάκληση της απόφασης.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού μειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, τονίζει σε συνέντευξή του ότι η απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης ςίναι αυθαίρετη και καταχρηστική και προαναγγέλλει νομική προσφυγή στην Αλβανική Δικαιοσύνη, αλλά και σε Διεθνή Δικαστήρια.

Ο μειονοτικός βουλευτής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, Κώστας Μπάρκας, δήλωσε ότι "το μέτρο θίγει άμεσα το στάτους, τα συμφέροντα και τις προσδοκίες της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Επιπλέον, κάτι τέτοιο έχει γίνει χωρίς να συμβουλευτούν τους πολιτικούς εκπροσώπους της Ελληνικής μειονότητας".

Η απαλοιφή του λήμματος “Εθνικότητα” από τα πιστοποιητικά γέννησης τvν πολιτών της Αλβανίας έχει συγκεκριμένο στόχο: Να πλήξει κυρίως το Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, συνεχίζοντας τη διαρκή πολιτική αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Οι Βορειοηπειρώτες άνοιξαν μάλιστα σελίδα στο facebook με τίτλο "Αγανακτισμένοι Βορειοηπειρώτες" και προγραμματίζουν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από την Αλβανική Πρεσβεία, στις 10 Ιουνίου και ώρα 18:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια :