Μητσοτάκης: Ο Σαμαράς βρίσκεται σε στραβό δρόμο, χρειάζεται παρέμβαση Καραμανλή

Τη συνεννόηση των δύο μεγάλων κομμάτων σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία και την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για να αλλάξει στάση η Νέα Δημοκρατία και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας στους Νέους Φακέλους και τον Αλέξη Παπαχελά.

«Η ΝΔ έχει χρέος να φανεί χρήσιμη. Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε στραβό δρόμο. Κάποιος πρέπει να βοηθήσει» τόνισε, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να κατέβει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. "Έχει δίκιο που μαίνεται εναντίον του μνημονίου και δεν θέλει να κατέβει το επίπεδό του, Κανείς δεν του ‘πε ότι θέλει δεν θέλει θα κατέβει, γιατί δεν υπάρχουν πλέον λεφτά" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «δεν κάνει για πρωθυπουργός, αυτόν όμως επέλεξε ο ελληνικός λαός. Το σέβομαι κατά συνέπεια με αυτόν θα πορευτούμε».

Zήτησε από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε βαθύ ανασχηματισμό αμέσως, και να μην έχει υπονομευτές της κυβέρνησης μέσα στην κυβέρνηση και να έχει μαζί του αξιόλογους ανθρώπους να μαζέψει τον κομματικό του στρατό για να υπάρχει προσέγγιση των δύο κομμάτων.

«Το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει τελειώσει, αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάτι να το αντικαταστήσει. Φοβάμαι τους εαυτούς μας» πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι οι λαοί δεν αυτοκτονούν, ο Έλληνας θα δώσει τη λύση, δεν θα χαθεί η Ελλάδα με την πτώχευση, αλλά είναι κρίμα η Ελλάδα να πάει 30 χρόνια πίσω και να πάει μία γενιά χαμένη» δήλωσε.

"Οι Αγανακτισμένοι δεν έχουν συγκεκριμένο πολιτικό αίτημα"
Για τους «Αγανακτισμένους» είπε ότι δεν έχουν συγκεκριμένο πολιτικό αίτημα. Το «δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε» δεν είναι για να το πάρει κανείς σοβαρά σημείωσε. «Εάν δεν μας δανείσουν δεν μπορούμε να κλείσουμε προϋπολογισμό αν γυρίσουμε και στη δραχμή θα έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε συνάλλαγμα και θα έχουμε έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης» δήλωσε.

Για την απόφαση των «Αγανακτισμένων» να κυκλώσουν την Τετάρτη η βουλή είπε ότι πρέπει να μείνει ανοιχτή. «Αλίμονο αν δεν μείνει ανοιχτή. Αν αμφισβητείται το Κοινβούλιο έχουμε στάση. Πιστεύω ότι δεν θα συμβεί τίποτε και το Κοινοβούλιο θα λειτουργήσει κανονικά» εκτίμησε.

«Αν μαζευτούν 200.000 δεν σημαίνει ότι η δημοκρατία θα πάψει να λειτουργεί. Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές θα είναι δική της απόφαση» δήλωσε.

Το μεγάλο πρόβλημα, πρόσθεσε, δεν είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καθώς έχουν κοινά σημεία και τα δύο μία πτέρυγα υπευθύνων και μία πτέρυγα λαϊκιστών. «Θα αντιπαρατεθούν οι υπεύθυνοι και οι λαϊκιστές και θα υπερισχύουν οι υπεύθυνοι» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε επειδή καταδικάζουν συλλήβδην όλους τους βουλευτές κλέφτες. «Οι Έλληνες πολίτες τους ψήφισαν, και στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τίμιοι» είπε.

"Το πρώτο Μνημόνιο απέτυχε"
Για τους λόγους αποτυχίας του Μνημονίου 1 τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στον τομέα της φορολογίας απέτυχε τραγικά δεν μπόρεσε να πολεμήσει την φοροδιαφυγή, ενώ οι δαπάνες δεν μειώθηκαν γιατί δεν μειώθηκε το κράτος. «Το ΠΑΣΟΚ είναι το κράτος να μη θιγεί και ό,τι άλλο ας το κάνουμε. Το αποτέλεσμα ήταν αδιαμφισβήτητα μία αποτυχία,. Η αρχή του μνημονίου ήταν σωστά να περιορίσουμε δαπάνες, ελλείμματα και σιγά σιγά το τεράστιο χρέος. Ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας με δανεικά» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων όμως διαφώνησε με τις αυστηρές προθεσμίες «Θα μας πούνε πότε θα πουλήσουμε; Είναι παράλογο!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρόλαυτα είπε ότι θα ψήφιζε το Μεσοπρόθεσμο, γιατί λεει ότι πρέπει μα μειωθούν οι δαπάνες, να αυξηθούν τα έσοδα και να μειωθεί τα έλλειμμα. «Οι Ευρωπαίοι ζητούν αυτά τα λίγο εξευτελιστικά μέτρα γιατί δεν μας έχουν καμία εμπιστοσύνη. Ξέρουν ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει αποκρατικοποιήσεις γιατί το DNA του ΠΑΣΟΚ ξυπνά. Εγώ πιστεύω ότι θα το ψήφιζα, αρκεί να διορθώναμε τα πράγματα» είπε.

"Πρέπει να κατέβει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων"
«Πρέπει να το πούμε στον ελληνικό λαό, πρέπει να κατεβεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Πίστωση δεν έχουμε, λεφτά δεν έχουμε, είναι αδήριτος ανάγκη να ζητάμε λεφτά. Ο ελληνικός λαός αντιδρά οργίλως σου λεει γιατί; Μα γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Η ανάγκη είναι ο υπέρτατος νόμος» τόνισε.

Για τον κ. Μητσοτάκη η μόνη λύση είναι τα δύο μεγάλα κόμματα να συνεννοηθούν μεταξύ τους. "Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά από ένα γκρεμό, κρεμόμαστε ο μία κλωστή ήρθε η ώρα της ατομικής ευθύνης. Ο κ. Καραμανλής έχει ευθύνες, και παρότι ακολούθησε το λάθο δρόμο να φύγει (σ.σ: να προκηρύξει πρόωρες εκλογές) του αναγνωρίζω ότι είχε δει το πρόβλημα, είναι ο μόνος άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τη ροή των γεγονότων, αυτός και ίσως ο κ. Δήμας και Αβραμόπουλος πολιτικοί κατ’ εξοχήν Ευρωπαίοι τι λένε;" αναρωτήθηκε.

"Έχω την αίσθηση ότι δεν έγινε καμία συζήτηση, δεν συνήλθε η ΚΟ για να πάρουν όλοι θέση. Και τα δύο μεγάλα κόμματα γίνονται φέουδα του αρχηγού, προσωποπαγή" σημείωσε.
Δημοσίευση σχολίου