Αποκλείστηκε από την υποψηφιότητα του Γενικού Διευθυντή του Δ.Ν.Τ. ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ, Στάνλεϊ Φίσερ

Περιορίζεται η λίστα των υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Δ.Ν.Τ., καθώς σύμφωνα με πηγές του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, αποκλείστηκε από την υποψηφιότητα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ισραήλ, Στάνλεϊ Φίσερ, λόγω ορίου ηλικίας.

Έτσι στην κούρσα της διεκδίκησης του επικεφαλής του ΔΝΤ, ως επικρατέστεροι παραμένουν η Υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ και ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς.

Στο μεταξύ ο κ. Κάρστενς εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κ. Λαγκάρντ έχει "πολύ αυξημένες" πιθανότητες να διοριστεί στην θέση αυτή.

"Οι πιθανότητες για την Κριστίν Λαγκάρντ να εκλεγεί είναι πολύ αυξημένες. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια καλή Γενική Διευθύντρια" τόνισε ο κ. Κάρστενς απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κέντρο Ερευνών για τη Διεθνή Οικονομία της Ουάσινγκτον, το Ινστιτούτο Πέτερσον.

"Είναι σαν να ξεκινά ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με σκορ 5-0", πρόσθεσε ο κ. Κάρστενς, αναφερόμενος στην ομόφωνη υποστήριξη στο πρόσωπο της κ. Λαγκάρντ όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ελέγχει τις 7 από τις συνολικά 24 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να διορίσει το διάδοχο του Ντομινίκ Στρος-Καν.

"Αλλά θα είχε μεγάλη αξία να εκλεγεί (η κ. Λαγκάρντ) μέσω μιας διαφανούς διαδικασίας", πρόσθεσε με νόημα ο Μεξικανός υποψήφιος.
www.onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :