Γιώργος Φραγγίδης και Βάσω Αλεξανδρίδου οι αντικαταστάτες του Φλωρίδη και Νασιώκα

Μετά τις παραιτήσεις των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Φλωρίδη και Έκτορα Νασιώκα, τις θέσεις τους θα πάρουν οι Γιώργος Φραγγίδης και Βάσω Αλεξανδρίδου, αντίστοιχα. Ο πρώτος δέχτηκε τη βουλευτική έδρα στο Νομό Κιλκίς και η δεύτερη στο Νομό Λάρισας. 

Γιώργος Φραγγίδης
Ο Γιώργος Φραγγίδης γεννήθηκε το 1955 στο Κιλκίς, σπούδασε Ιατρική στην Ιταλία και αυτή τη στιγμή είναι διοικητής στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” της Θεσσαλονίκης. 

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων στην Ιταλία, ασχολήθηκε με το ΠΑΚ Ιταλίας (Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα), καθώς και διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Μπολόνιας.

Μετά τη μεταπολίτευση το 1974 και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ενεργοποιήθηκε ως μέλος του κόμματος μέχρι το φθινόπωρο του 1975. Από τότε μέχρι το 2003 αποχώρησε από τις τάξεις του και είχε ενεργό συμμετοχή στο χώρο της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΝ). Στο ΠΑΣΟΚ επανεντάχθηκε όταν έγινε πρόεδρος του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το 2002 ήταν πρόεδρος και γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, οπότε και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 1990 μέχρι το 1994 ήταν δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς και από το 1994 νομαρχιακός σύμβουλος. Για έξι χρόνια (1996-2002) ήταν πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 ήταν υποψήφιος Νομάρχης του ΠΑΣΟΚ στο νομό Κιλκίς.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 είχε έρθει πρώτος επιλαχών, με 2.273 ψήφους.

Είναι παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Καίτη Παναγιωτίδου κι έχουν δύο κόρες.

Βάσω Αλεξανδρίδου
Η Βάσω Αλεξανδρίδου γεννήθηκε στην Καρίτσα Λάρισας και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία καθώς και Τουριστικό και Οικονομικό Μανατζμεντ στο Πανεπιστήμιο Λουντβιχσχάφεν της Γερμανίας.

Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην οικογενειακή ξενοδοχειακή μονάδα, ως ιδιοκτήτρια και διευθύντρια στην Καρίτσα Λάρισας.

Επαγγελματικά ανήκει στη δύναμη του ΞΕΕ (Ξενοδοχειακό Ελληνικό Επιμελητήριο) και του HATA. Καθηγήτρια Τουριστικών Επαγγελμάτων σε επιδοτούμενα σεμινάρια για ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Αποτελεί μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1976, ενώ ανάμεσα στις πολιτικές της δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται η Συντονιστική Γραμματεία στην Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Καρίτσας, 4 συνέδρια του κινήματος, η θέση Γραμματέως της Θεματικής Οργάνωσης Τουρισμού Ν.Ε. Λάρισας και του αναπληρωματικού μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (7ο Συνέδριο).

Στις τελευταίας εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής στου ΠΑΣΟΚ στο Ν. Λάρισας.


-Η ορκωμοσία των νέων βουλευτών έγινε σήμερα το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :