Σχέδιο για απομάκρυνση των σκηνών από το Σύνταγμα

Την απομάκρυνση των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, οι οποίοι θα συναντηθούν με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, των επιμελητηρίων, του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας και των «Αγανακτισμένων».

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι κ. Καμίνης και Σγουρός επισκέφθηκαν την πλατεία Θεάτρου και συμφώνησαν στην ανάγκη αποκατάστασης της καλής εικόνας του κέντρου της Αθήνας.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «πρέπει να διακρίνουμε την εικόνα που παρουσιάζει το Σύνταγμα, που δεν τιμά κανέναν, από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».

Ο κ. Καμίνης είπε, επίσης, ότι θα γίνει συζήτηση με όλους τους ενδιαφερομένους ώστε να σταματήσει η κατάληψη, «πριν πάμε σε αστυνομικά μέτρα».

«Είναι η κεντρική πλατεία της Αθήνας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λύσουμε το θέμα ειρηνικά» δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σγουρός είπε ότι «δεν θέλουμε να πυροδοτήσουμε εντάσεις στο Σύνταγμα, πιστεύω ότι με το διάλογο θα καταλάβουν. Και τα παιδιά εκεί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να στήσουμε τσαντίρια στο Σύνταγμα», σημειώνοντας ότι η περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει βασικές λειτουργίες του κέντρου, «για να κερδίσουμε τη μάχη του κέντρου της Αθήνας».
Δημοσίευση σχολίου