Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το Σάββατο για την εκταμίευση της 5ης δόσης

Νωρίτερα από ότι αναμένετο θα αποφασίσει το Eurogroup για την εκταμίευση της 5ης δόσης.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο βοήθειας δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στον επιθυμητό βαθμό

Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο την καταβολή της 5ης δόσης στην Ελλάδα θα έχουν το Σάββατο βράδυ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Γκι Σούλερ. Το θέμα επρόκειτο να απασχολήσει τη συνάντηση των υπουργών την Κυριακή στις Βρυξέλλες. Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συζητηθεί και το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα από ΔΝΤ και ΕΕ με στόχο να προετοιμαστεί το έδαφος για το Eurogroup της 11ης Ιουλίου.


Απογοήτευση στις αγορές


Όπως σημειώνει το Reuters στις αγορές επικρατεί απογοήτευση για το γεγονός ότι οι υπουργοί δεν θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, όπως είχε προγραμματιστεί. Αναλυτές εκλαμβάνουν την εξέλιξη αυτή ως ένδειξη του ότι διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο βοήθειας δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στον επιθυμητό βαθμό.

Εν τω μεταξύ μετά τις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες και η ιταλική Intesa Sanpaolo ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο δεύτερο πακέτο διάσωσης. Ο όμιλος θα συμβάλει στην επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων, δήλωσε ο επικεφαλής της Intesa Sanpaolo Κοράντο Πασέρα, διευκρινίζοντας ότι το ποσοστό των ομολόγων που έχει η τράπεζα και τα οποία λήγουν τα επόμενα χρόνια, είναι μικρό. Η συμμετοχή αναμένεται να κυμανθεί στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :