"Λουκέτο" στο NBA λόγω οικονομικών διαφορών ανάμεσα στη λίγκα και τους παίκτες

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε επίσημα ότι από τα μεσάνυχτα της 1ης Ιουλίου lockout επ' αόριστον, μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία του συνδικάτου των παικτών με τους ιδιοκτήτες των ομάδων. «Η συλλογική σύμβαση που μόλις έληξε δημιούργησε ρωγμές σε ένα σύστημα, που δημιούργησε μεγάλες οικονομικές ζημιές για τις ομάδες. Χρειαζόμαστε ένα καινούργιο επιχειρησιακό μοντέλο, που θα επιτρέψουν στις 30 ομάδες να μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και παράλληλα με τις σωστές κινήσεις να γίνουν κερδοφόρες» τόνισε ο Ανταμ Σίλβερ.

«Κάναμε πολλές προτάσεις στο συνδικάτο, συμπεριλαμβανομένης και αυτής για μοίρασμα 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιστοιχεί σε έναν μέσο όρο 5 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε παίκτη, ποσό που θα μπορούσε να αυξηθεί αν αυξανόντουσαν τα κέρδη των ομάδων. Κάποια στοιχεία θα επέτρεπαν τη βελτίωση των αμοιβών ανάλογα με την απόδοση.


Κατά τη διάρκεια του lockout οι παίκτες δεν θα πληρωθούν, οι ομάδες δεν θα διαπραγματευτούν, δεν θα υπογράψουν ή δεν θα ανταλλάξουν συμβόλαια. Οι παίκτες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις των ομάδων τους για κανένα λόγο, ενώ οι ομάδες δεν μπορούν να διοργανώσουν summer camps, φιλικά παιχνίδια, προπονήσεις, δοκιμές ή συναντήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :