Ιστορικό "όχι" στην Κύπρο - Λαϊκή εξέγερση έξω από την κυπριακή Βουλή (Βίντεο)

Ιστορικό "όχι" στην Κύπρο με 36 ψήφους κατά και 19 βουλευτές να απέχουν η κυπριακή Βουλή είπε όχι στο κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων.
Λαϊκή εξέγερση έξω από την κυπριακή Βουλή (Βίντεο)

Αυτήν την ώρα έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία διαμαρτύρονται χιλιάδες αγανακτισμένοι διαδηλωτές για την πρωτοφανή απόφαση που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα το Eurogroup για το “κούρεμα” των καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών. Οι διαδηλωτές κλείνοντας όλους τους δρόμους που βρίσκονται γύρω από τη Βουλή ενώ η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ παράλληλα η κυκλοφορία των οχημάτων έχει ήδη διακοπεί.

Οι αγανακτισμένοι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα όπως το "θέλουμε ηγέτες, θέλουμε ζωή", αποδοκιμάζοντας έντονα και ζητώντας την καταψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, κάτι που θεωρείται γεγονός καθώς και το κυβερνών κόμμα έχει αποφασίσει να απέχει από τη διαδικασία, γεγονός που κάνει αδύνατη την υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Νωρίτερα, οι βουλευτές του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ παραβρέθηκαν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και ένωσαν τη φωνή τους μαζί τους.


Αυτή τη στιγμή πάντως επικρατεί ηρεμία, με τον όγκο των διαδηλωτών να αυξάνεται συνεχώς. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και αυγά προς τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ δύο λιποθύμησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :