Να φύγουμε από την Ευρωζώνη το συντομότερο, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Να φύγουμε από την Ευρωζώνη το συντομότερο, λέει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ζητά φυλάκιση των υπευθύνων.
Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά την απόφαση του Eurogroup, έκανε λόγο "για προστυχιά των Ευρωπαίων". Σημείωσε ότι μόλις η Κύπρος φθάσει σε σημείο, που θα μπορεί να φύγει από την Ευρωζώνη, θα πρέπει να το πράξει.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως εδώ που έφθασαν τα πράγματα δεν υπάρχει επιστροφή, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να δώσει στους πολίτες που θα επηρεαστούν από το "κούρεμα" κρατικά ομόλογα διάρκειας πέντε μέχρι δέκα χρόνων.Ανέφερε ότι, όταν στο μέλλον διατεθεί στην αγορά το φυσικό αέριο, οι πολίτες θα μπορούν να εξαργυρώσουν αυτά τα ομόλογα και να πάρουν τα χρήματά τους.

Επίσης, ο Μακαριώτατος κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι, τονίζοντας ότι οφείλουν να λογοδοτήσουν όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της κατάστασης.

"Το λαϊκό αίσθημα απαιτεί κάποιοι να καταλήξουν στη φυλακή", κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.

Τι σημαίνει ''όταν είναι έτοιμη να το κάνει''; Τώρα πρέπει η Κυπριακή δημοκρατία να αφήσει τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα. Αν αρχίσουν να εφαρμόζονται τα διάφορα ''προγράμματα'' της Γερμανίας και του ΔΝΤ, απλά θα καταστραφεί και θα είναι δυσκολότερο να ξεφύγει από τα νύχια των αρπακτικών.

Δημοσίευση σχολίου