Μετά το κρέας αλόγου σειρά έχει ο σολομός με διοξίνη!

Νέο διατροφικό Σκάνδαλο πλήττει την Ευρώπη: Μετά το κρέας αλόγου σειρά έχει ο σολομός με διοξίνη! Εκατοντάδες τόνοι Σουηδικού σολομού από τη Βαλτική με υψηλά επίπεδα διοξίνης εξάγονται παράνομα σε καταναλωτές κυρίως στη Γαλλία τη Δανία αλλά και τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Οδηγία της Κομισιόν απαγορεύει την εξαγωγή τους λόγω υψηλών επιπέδων διοξίνης ενώ επιτρέπεται η πώληση σολομού από τη Βαλτική μόνο στην εγχώρια αγορά της Σουηδίας αλλά και της Φινλανδίας και της Λετονίας με ειδική ένδειξη .

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ντοκιμαντέρ στη Σουηδική τηλεόραση, επειδή η αγορά είναι πολύ μικρή, σουηδικές εταιρίες συνεχίζουν τις εξαγωγές και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τον ψαρά Περ Αλγκρεν : "Αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση.Αυτός ο σολομός είναι αδύνατον να πωληθεί στη Σουηδία.Ο κόσμος δεν τρώει πολύ σολομό στη Σουηδία. Πρέπει να είναι κόκκινος και να δείχνει φρέσκος.Οπότε αυτή είναι η μόνη μας επιλογή.Η Γαλλία και η Δανία είναι πρόθυμες να τον αγοράσουν".

Γαλλική εταιρεία ομολογεί πως είχε εισάγει περισσότερους από 100 τόνους σουηδικού σολομού τα έτη 2011 και 2012 λέγοντας πως κανείς δεν τους είχε πει πως αυτό ήταν παράνομο .

Σε αντίθεση με το κρέας αλόγου ο σολομός με τα υψηλά επίπεδα διοξίνης έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών προκαλώντας καρκίνο και προβλήματα αναπαραγωγής.

 
Δημοσίευση σχολίου