Η απάντηση του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου στην Λ. Διβάνη για τον αδικοχαμένο νεαρό που αποκάλεσε "τσαμπατζή"

Διαβάστε την οργισμένη απάντηση του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου στην Λ. Διβάνη για τον αδικοχαμένο νεαρό που αποκάλεσε "τσαμπατζή"

Επιμένεις. Και επειδή επιμένεις, θα επιμείνω και εγώ. Ας ξεκινήσουμε με την ουσία, και επί προσωπικού, μιας και με προκαλείς θρασύδειλα και έμμεσα, θα σου απαντήσω στο τέλος.


1. Λες"(άλλωστε κανείς δεν ήξερε πώς ακριβώς την έκανε τη δουλειά του ο ελεγκτής του δράματος, αν ήταν βίαιος ή υβριστικός, ακόμα και τώρα που γράφω δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση)" 
ΑπαντώMόνο εσύ δεν έχεις πλήρη ενημέρωση "ακόμα και τώρα", όλη η Ελλάδα έχει διαβάσει την ιατροδικαστική εξέταση που μιλάει περί μωλωπισμού και εκχυμώσεων και έχει δει τα βίντεο όπου αυτόπτες μάρτυρες πιστοποιούν πως υπήρξε βίαιος διαπληκτισμός και συμπλοκή. 

2. Λες"Τα παιδιά των ελεγκτών όμως δεν είναι παιδιά; Γιατί να βλέπουν στα σόσιαλ μίντια τον πατέρα τους ναζί και δολοφόνο;" 
Απαντώ Επειδή ενεπλάκη βίαια με έναν νεαρό και τον οδήγησε με τις πράξεις του στον θάνατο, υπηρετώντας μια ξεκάθαρα Ναζιστική κυβέρνηση που ψήνει ζωντανούς ανθρώπους μέσα σε κοντέηνερ που βράζουν στους 50 βαθμούς υπό σκιαν ενώ κρατώνται χωρίς καμία κατηγορία σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

3. Λες "Γιατί με καταριούνται; Γιατί έγραψα ότι δεν μπορεί να καταριόμαστε όλους τους ελεγκτές επειδή κάνουν τη δουλειά τους;"
ΑπαντώEπειδή σπεύδεις να πάρεις το μέρος των εκτελεστών εξουσίας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων τους. Μορφωμένη είσαι, σκέψου τι σημαίνει και τι συμβολίζει αυτό σε καιρούς Ναζισμού. 

4. Λες "Με ρωτούσαν πόσα έπαιρνα από το ΔΣ της ΕΡΤ και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου ενώ όλοι ξέρουν ότι είναι άμισθες θέσεις. Ποτέ δεν πήρα ούτε ένα ευρώ από πουθενά."
ΑπαντώΠαραλείπεις τεχνηέντως το ότι η αμοιβή από μια τέτοια θέση είναι πρωτίστως η προσκόλληση και εξυπηρέτηση σε κυκλώματα που σε ανταμοίβουν με πλάγιους τρόπους - πρόσβαση, κύρος, δικτύωση. 

5. Λες "Λέξη δεν είπα για το παιδί." 
ΑπαντώToν χαρακτήρισες τζαμπατζή και επ'αυτού του χαρακτηρισμού ανέπτυξες την αποκρουστικά επιλεκτική σου λογική περί νομιμότητας. Της νομιμότητας που διώκει άνεργους έφηβους μέχρι θανάτου επειδή δεν έχουν ένα εισιτήριο ενώ κλείνει το μάτι σε Μελισσανίδηδες, Βενιζέλους, και όλο τον υπόλοιπο εγκληματικό συρφετός της καθεστηκύιας τάξης που εκπροσωπείς. 

6. Λες "εναντίον όλων των διανοούμενων, των καθηγητών, όλων..." 
ΑπαντώΔεν έχεις κανένα δικαίωμα εσύ και το παρεάκι σου να σφετερίζεσαι την έννοια της διανόησης. Ούτε "όλοι" είστε, ούτε καν λαμπροί στοχαστές και λόγιοι όπως θα θέλατε να πείσετε το κοινό. Είστε κρατικοδίαιτες και κομματικοποιημένες μετριότητες, παντελώς ανύπαρκτες άνευ της υποστήριξης συγκεκριμένων πολιτικών χώρων και συναφειών. 

Και επί προσωπικού, λες - "τα νούμερα που έβγαιναν σε τηλεριάλιτι και τώρα κατακεραυνώνουν το σύμπαν". 
ΑπαντώΕίναι εμφανές ότι αδυνατείς να αντιληφθείς το εκτόπισμα του αλησμόνητου έργου τέχνης που έφτιαξα με υλικό την τηλεόραση, τον εαυτό μου και τις κοινωνικές/πολιτικές/καλλιτεχνικές σημασίες που φέρει ένα ριάλιτι σόου. 

Αυτή η αναπηρία της αντίληψης σου είναι απόδειξη ότι το αξιακό σου σύμπαν στερείται κάθε επαφής με την ουσία του πολιτισμού και περιορίζεται αποκλειστικά γύρω από τον καθωσπρεπισμό, την αρχομανία και την εξουσιολαγνεία των διορισμών που σέρνεις ξοπίσω σου ως άλλοθι κύρους. Είσαι πολύ μικρονοϊκή για να μιλάς περί γραμμάτων και τεχνών. Μισό δευτερόλεπτο δικού μου δημόσιου παραληρήματος ξεπερνάει σε πολιτισμική σημασία δέκα καριέρες σε κομματικές παράγκες όπως είναι το πανεπιστήμιο που υπηρετείς.


Και που'σαι - εγώ δεν χρειάστηκε ποτέ να επικαλεστώ την αγάπη ενός σπασίκλα που με γλύφει για να ελπίσω στο μέλλον.


Το αρχικό εμετικό κείμενο της Διβάνι κυκλοφορεί (που αλλού;) στο protagon.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :