Περί πωλήσεων των ελληνικών νησιών...

Τις τελευταίες μέρες έγινε ένας επικοινωνιακός χαμός περί πωλήσεων των ελληνικών νησιών και το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Σας θυμίζουμε πως δεν είναι κάτι πρωτοφανές.

Η συγκεκριμένη επικοινωνιακή τακτική είναι πλέον γνώριμη στους περισσότερους από αυτούς που ασχολούνται εις βάθος με κάθε τι που προσπαθούν να μας πασάρουν τα δορίκτητα ΜΜΕ.
Είναι καθαρά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που βασίζεται στην τέχνη του ψυχαναγκασμού. Μέσω της αυθυποβολής γίνεται ευθεία επίθεση στο ασυνείδητο των ανθρώπων κι έτσι αυτομάτως μειώνονται οι αντιστάσεις μας σε κάτι γνώριμο και οικείο όπου πλέον φαντάζει απόλυτα φυσιολογικό. Φτάνει να κοιτάξει κανείς τα πλείστα όσα παραδείγματα του παρελθόντος ειδικά σε όσα έχουν να κάνουν με την εξωτερική πολιτική και την εθνική κυριαρχία της χώρας μας και θα βρει ακράδαντες αποδείξεις των όσων λέμε (π.χ. ονομασία των Σκοπίων).
Με λίγα λόγια μη σας εκπλήξει στο εγγύς μέλλον μια πώληση ενός νησιού ή ακόμη κι ενός μέρους του πλούσιου σε ενεργειακά κοιτάσματα Αιγαίου. Έτσι κι αλλιώς αυτά είναι προσυμφωνημένα και επισήμως συνυπογεγραμμένα από τους πολιτικούς της χώρας μας, σαν όροι της Δανειακής Σύμβασης και του Μνημονίου που σύναψε η Ελλάδα με τους δανειστές της. Όπως ένας ιδιώτης υποθηκεύει ένα ακίνητο στο όνομά του με σκοπό την έγκριση ενός δανείου από μία τράπεζα έτσι ακριβώς και οι πολιτικοί μας υποθήκευσαν μέρος από την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου στην οποία περιλαμβάνονται κτίρια μουσεία ακόμα και  ιστορικά πολιτισμικά και αρχαία μνημεία όπως για παράδειγμα η Ακρόπολη.
Και για όσους συνεχίζουν να είναι δύσπιστοι περί πωλήσεων των ελληνικών νησιών ας δούνε κι αυτό. 
Πρόκειται για δώδεκα νησιά του Αιγαίου που είναι προς πώληση μέσω ιστοσελίδας! Η συγκεκριμένη εταιρεία με την ονομασία Private islands εκτελεί χρέη μεσίτη και έχει εδρεύει στον Καναδά. Δείχνει την τιμή πώλησης των νησιών της Ελλάδος, γεωγραφικές πληροφορίες και μάλιστα έχει και αεροφωτογραφίες για... να βλέπεις και τι παίρνεις...


Ενδεικτικά:


ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ - Κεντρικό Αιγαίο - Σύνδεση με Φολέγανδρο και Σίκινο
280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.500.000 ευρώ

ΝΑΥΣΙΚΑ: Έχει 2 φυσικά λιμάνια - Υποδοχή Ferry
1.280 στρέμματα, τιμή πώλησης: 6.900.000 ευρώ

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ: Πολύ κοντά σε Αθήνα και Κόρινθο
300 στρέμματα, τιμή πώλησης: 15.500.000 ευρώ

ΒΟΥΒΑΛΟΣ: Κολυμπήστε με τα δελφίνια σε αυτό το θεσπέσιο νησί, σ΄ έναν κόλπο περιτριγυρισμένο από τη θαυμάσια θέα των βουνών της Δ. Ελλάδας.
31.63 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Δίπλα στην Πελοπόννησο, δύο ώρες από την Αθήνα
750 στρέμματα

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Με καθαρούς τίτλους ιδιοκτησίας
2,5 στρέμματα, τιμή πώλησης: 1.500.000 ευρώ

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ «ΛΙΧΝΑΡΙ»: Ιδανικό για ανάπτυξη οικισμού
95 στρέμματα, τιμή πώλησης: 3.000.000 ευρώ

ΤΡΑΓΟΝΗΣΙ: Κοντά στην Αθήνα, ιδανικό για ιδιωτικό θέρετρο
90 στρέμματα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 01: 2 φυσικά λιμάνια και 2 φυσικές ακτές. Το νησί διαθέτει λόφους με υψόμετρο 77 μ. από τη θάλασσα. 170 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος

"ΜΙΚΡΗ ΑΜΟΡΓΟΣ":494 στρέμματα, τιμή πώλησης 6.100.000 ευρώ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 03: Ένα από τα πέντε στο σύμπλεγμα νησιών Εχινάδες. Εύκολη πρόσβαση από Αθήνα. 49.4 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ 02: Ιόνιο πέλαγος. 58.3 στρέμματα, τιμή πώλησης κατόπιν αιτήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :