Φτάνει πια...

Image and video hosting by TinyPic
"Φτάνει πια...!", "Φτάνει πια...!" Αυτό ακούγεται συνέχεια από τα χείλη του άβιου λαού μας καθημερινά, μαζί βέβαια με πολλά άλλα κοσμητικά επίθετα...
Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας των συναισθημάτων που εγείρονται λόγω των χαλεπών ημερών και παραθέτω -σε όποιον έχει τις ίδιες ανησυχίες- λίγες σκέψεις από αυτές που κατακλύζουν το μυαλό μου.
Τις ημέρες που πέρασαν, με αφορμή το κίνημα (όπως το χαρακτηρίζουν) "ΔΕΝ πληρώνω", είδα και χάρηκα, ένα ξεθάρρεμα ψυχής, να αναβιώνει το κοινωνικό και ηθικό φρόνημα των Ελλήνων, συμπαρασύροντας διάφορες ομάδες, ανεξαρτήτων πολιτικοοικονομικών πεποιθήσεων, σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, ενάντια στην οποιαδήποτε μορφή αυθαίρετης εξουσίας, φυσικής και πνευματικής καταστολής, είτε μέσα από πορείες είτε μέσα από απεργίες είτε μέσα από οποιοδήποτε δημοκρατικό αγώνα. Καιρός ήταν...!
Άλλωστε αφορά τον καθένα από εμάς που πιστεύει κι ελπίζει στην άχραντη αξία της ελευθερίας και στον οιονδήποτε τρόπο έκφανσής της.
Ας ήταν λοιπόν αυτή η αρχή των διαμαρτυριών, το εφαλτήριο λάκτισμα του αγώνα, απέναντι στη δαψίλεια και απεχθή καταστολή συνειδήσεων που προσπαθούν εναγωνίως και με αθέμιτα μέσα να μας επιβάλλουν. Γιατί αν στρέψουμε λίγο το βλέμμα μας παραπέρα από την κοντόφθαλμη τετριμμένη καθημερινότητα που τεχνηέντως δόλια μας προσπορίζουν  μέσα στον υλιστικό-υπερκαταναλωτικό κόσμο που ζούμε θα διαπιστώσουμε πως βρισκόμαστε εν μέσω μιας προπαγανδιστικά εξωραϊσμένης δημοκρατίας και πορευόμαστε απρόσκοπτα σε μια άνευ όρων κοινωνική αναλγησία που οδηγεί ούτε λίγο ούτε πολύ σε παγκόσμιο όλεθρο.
Ας μην ξεχνάμε τα καθημερινά εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα σε πολλά σημεία του πλανήτη δίχως καν να τα μαθαίνει ο περισσότερος κόσμος. Στο βωμό του υπερκέρδους χιλιάδες ανήλικα παιδιά κατατρύχονται φρικτά σε συνθήκες δουλείας πορνείας και κατάλυσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αμέτρητα εγκλήματα πολέμου από φασίστες αρχηγούς κρατών πιόνια των πολυεθνικών γίνανε και γίνονται με πρόσχημα την τρομοκρατία (την οποία οι ίδιοι παράγουν και συντηρούν για να μπορούν να "πουλάνε" θάνατο) ώστε να ανανεώνουν συνεχώς τις οπλοβιομηχανίες και να πειραματίζονται πάνω σε ανθρώπους του λεγόμενου "τρίτου κόσμου". Αναρίθμητοι ελευθεροτέκτονες και θρησκευτικοί ηγέτες που θυσιάζουν θεμέλιες αρχές βιάζοντας ανθρώπινες συνειδήσεις για οικονομική κυρίως ανέλιξη και επιφανές προσωπικό όφελος. Ας μην ξεχνάμε τόσους δίβουλους επιστήμονες που δήθεν για την πρόοδο της επιστήμης και του οικουμενικού καλού καταστρέφουν το περιβάλλον και τη φύση κατασκευάζοντας μεταλλαγμένα τρόφιμα και άχρηστες δήθεν φαρμακευτικές ουσίες που απώτερο σκοπό έχουν τη νόθευση της αυθεντικής βούλησης και τη χειραγώγηση των συναισθημάτων. Και τέλος ας μην ξεχνάμε και όλους εμάς, που με την ανοχή και την αποστασιοποίηση μας, στη φωλιά του καναπέ μας, κοιτάμε κυνικά όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα, να διαδραματίζονται γύρω μας, δίχως να αντιτασσόμαστε.
Ό,τι έχει κερδίσει ο άνθρωπος μέχρι σήμερα το έχει διεκδικήσει με θυσίες και αγωνιστικό αίμα που έχει χυθεί στους δρόμους και όχι θωπεύοντας τους εκάστοτε ταγούς με σκοπό το "ίδιον όφελος". Οφείλουμε με σκοπό τον άσπιλο συγκερασμό απόψεων ειρηνικά μαζικά ορθωμένοι να αντισταθούμε και να διαδηλώσουμε ενάντια σε πάσης φύσεως ποδηγέτηση  απ' όπου κι αν αυτή ορμηνεύεται. Η ελευθερία λόγου είναι κεκτημένο δικαίωμα όλων και σε αυτό στηρίχθηκαν και εξελίχθηκαν κάθε μορφής ενάρετες διαδικασίες προόδου. Ο χειρότερος εφιάλτης των ανδράποδων ταγών είναι η μαζική κινητοποίηση της λαϊκής συνείδησης για αυτό και αποδύονται ανηλεώς σε αποπροσανατολισμό και εκφόβιση της κοινής γνώμης με συνεπίκουρους και ειδήμονες σε αυτό τα υποτελή μ.μ.ε. εκ των οποίων τα περισσότερα είναι πολιτικά κατευθυνόμενα.
Φτάνει πια!! Το ιδεολογικό λίκνο του καθενός εδρεύει μέσα μας...
Εκεί βρίσκεται και το καλό και το κακό. Όλοι οι νοήμονες άνθρωποι μπορούν και κατέχουν τη δυνατότητα της ευθυκρισίας.
Είναι καθαρά δική μας επιλογή η στάση ζωής που ακολουθούμε! Ελπίζουμε πως ήρθε η ώρα να αξιώσουμε ό,τι μας ανήκει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :