Ο άνθρωπος των ονείρων...

Τον Ιανουάριο του 2006 στη Νέα Υόρκη, κάποια ασθενής ενός γνωστού ψυχίατρου παραπονιέται ότι το πρόσωπο ενός συγκεκριμένου ανθρώπου επανειλημμένα εμφανίζεται στα όνειρά της. Μάλιστα ισχυρίζεται πως περισσότερες από μία φορές ο άνθρωπος της έχει δώσει συμβουλές για την ιδιωτική ζωή της. Η γυναίκα ορκίζεται ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τον άντρα αυτό στη ζωής της.
Αυτό το πορτρέτο βρίσκεται ξεχασμένο στο γραφείο του ψυχιάτρου για μερικές ημέρες μέχρι που μια μέρα ένας άλλος ασθενής αναγνωρίζει το πρόσωπο και λέει ότι ο άνθρωπος αυτός τον επισκέπτεται συχνά στα όνειρά του. Ισχυρίζεται επίσης ότι ξυπνώντας χάνεται και πως ποτέ δεν έχει δει αυτόν τον άνθρωπο ζωή του.
Ο ψυχίατρος αποφασίζει να στείλει το πορτρέτο σε ορισμένους από τους συναδέλφους του που έχουν ασθενείς με "υποτροπιάζοντα" όνειρα. Μέσα σε λίγους μήνες, τέσσερις ασθενείς αναγνωρίζουν το άτομο ως μια συχνή παρουσία και στα δικά τους όνειρα. Όλοι οι ασθενείς αναφέρονται σε αυτόν ως "This Man" (Αυτός ο Άντρας).
Από τον Ιανουάριο του 2006 μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 2000 άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν δει αυτόν τον άνθρωπο στα όνειρά τους, σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο: Λος Άντζελες, Βερολίνο, Σάο Πάολο, Τεχεράνη, Πεκίνο, Ρώμη, Βαρκελώνη, Στοκχόλμη, Παρίσι, Νέα Δελχί, Μόσχα κλπ.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία διαπιστωμένη σχέση ή κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των ανθρώπων που έχουν δει αυτόν τον άνθρωπο στα όνειρά τους. Επιπλέον, δεν υπάρχει κάποιος ζωντανός άνθρωπος που να έχει ποτέ αναγνωριστεί ως ο άνθρωπος του πορτρέτου ή έστω να μοιάζει με το πορτρέτο από τους ανθρώπους που έχουν δει αυτόν τον άνθρωπο στα όνειρά τους.

ΘΕΩΡΙΕΣ

Διάφορες θεωρίες έχουν αναπτυχθεί για να εξηγήσουν την μυστηριώδη επαναλαμβανόμενη παρουσία του ανθρώπου στα όνειρα των διαφορετικών ανθρώπων που δε συνδέονται με κανένα τρόπο. Οι ακόλουθες θεωρίες είναι αυτές που προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτούς που τον έχουν ονειρευτεί.

"ΘΕΩΡΙΑ ΑΡΧΕΤΥΠΟ"
Σύμφωνα με τη ψυχαναλυτική θεωρία του Jung, ο άνθρωπος αυτός, είναι μια αρχέτυπη εικόνα που ανήκει στο συλλογικό ασυνείδητο, η οποία μπορεί να αναδυθεί σε περιόδους δυσκολίας (συναισθηματικής ανάπτυξης, δραματικές αλλαγές στη ζωή μας, στρεσογόνες συνθήκες, κλπ.) σε ιδιαίτερα ευαίσθητους ασθενείς.

"ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ"
Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία αυτός ο άνθρωπος είναι η εικόνα του δημιουργού, δηλαδή μία από τις μορφές με τις οποίες ο ίδιος ο Θεός εκδηλώνεται σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ενδείξεις του και τα λόγια που προφέρει κατά τη διάρκεια των ονείρων θα πρέπει αναμφισβήτητα να ακολουθούνται από τους ανθρώπους που τον βλέπουν στα όνειρά τους.

"DREAM SURFER ΘΕΩΡΙΑ"
Είναι η πιο ενδιαφέρουσα θεωρία και αυτή που έχει τις μεγαλύτερες επιπτώσεις, αλλά έχει επίσης και τη χαμηλότερη επιστημονική αξιοπιστία. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία αυτός ο άνθρωπος είναι ένα πραγματικό πρόσωπο, στο οποίο μπορούν να εισέλθουν τα όνειρα των ανθρώπων με κάποιο είδος ειδικών ψυχολογικών δεξιοτήτων. Ορισμένοι πιστεύουν ότι στην πραγματική ζωή αυτός ο άνθρωπος μοιάζει με τον άνδρα των ονείρων. Άλλοι πιστεύουν ότι η εικόνα του ανθρώπου στα όνειρα φαίνεται εντελώς διαφορετική από την πραγματική εικόνα του ομόλογού του στη ζωή. Ορισμένοι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι πίσω από αυτό το άτομο είναι ένα ψυχολογικό σχέδιο διευθέτησης που αναπτύχθηκε από μια μεγάλη εταιρεία.

"ΘΕΩΡΙΑ ΟΝΕΙΡΙΚΗΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗΣ"
Αυτή είναι μια επιστημονική ψυχο-κοινωνιολογική θεωρία που υποστηρίζει ότι το φαινόμενο αυτό έχει προκύψει τυχαία και έχει αναπτυχθεί προοδευτικά μέσω της μίμησης. Βασικά, η θεωρία αυτή λέει ότι όταν οι άνθρωποι εκτίθενται σε αυτό το φαινόμενο και μαθαίνουν για αυτό τότε μένουν τόσο βαθιά εντυπωσιασμένοι ώστε να αρχίσουν να βλέπουν αυτόν τον άνθρωπο στα όνειρά τους.
 
"DAYTIME ΘΕΩΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ"
Αυτή η θεωρία δηλώνει ότι οι εμφανίσεις του ανθρώπου αυτού είναι καθαρά τυχαίες. Κανονικά δεν θυμόμαστε ακριβώς τα πρόσωπα που βλέπουμε στα όνειρά μας. Η εικόνα αυτού του ανθρώπου θα είναι επομένως ένα μέσο το οποίο, στη ζωή αφυπνίζει το άτομο, διευκολύνοντας έτσι την αναγνώριση από μια απροσδιόριστη ονειρική oneirical εικόνα.

Δείτε τώρα και το σχετικό βίντεο:

Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σε όλο τον κόσμο κι έχει γίνει τόσο γνωστό ώστε έχει δημιουργηθεί ακόμα και ιστοσελίδα για τα χιλιάδες άτομα που καθημερινά ανά τον κόσμο βλέπουν αυτόν τον άνθρωπο από όπου και αντλήσαμε τις σχετικές πληροφορίες.
Έτσι λοιπόν για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα μπορεί να επισκεφθεί το http://www.thisman.org/

1 σχόλιο :

maria gouma είπε...

και μια τελευταια θεωρια δικια μου: τωρα που διαβασα γιαυτον και τον ειδα και σε βιντεο μαντεψτε τι θα δω το βραδυ στον υπνο μου???? μπρρρρρ! :-)