"Οι γυναίκες να μην κυκλοφορούν μετά τη δύση του ηλίου..."

Συστάσεις αυτοπροστασίας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και άλλες κοινωνίες "επιστρατεύει" η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα βίας που σαρώνει τη χώρα. Είναι προφανές πως οι αστυνομικές αρχές αδυνατούν από μόνες τους να διαχειριστούν το πρόβλημα της εγκληματικότητας

Πρόκειται για μερικές μόνο από τις οδηγίες που παρέχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στους Έλληνες πολίτες με στόχο, όπως τουλάχιστον αναφέρεται, τη διαμόρφωση και εμπέδωση ενός περιβάλλοντος απόλυτης ασφάλειας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι συνιστούν, κατά τον πιο επίσημο τρόπο μάλιστα, μία ακόμα απόδειξη της παραδοχής εκ μέρους της Πολιτείας ότι η κατάσταση στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και όριο.

Ο "Οδηγός του πολίτη", που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, λειτουργεί ως εγχειρίδιο αυτοπροστασίας που φιλοδοξεί να δώσει όλα εκείνα τα ψυχικά, σωματικά, αλλά κυρίως "επιχειρησιακά" εφόδια στους πολίτες αυτής της χώρας για να αντεπεξέλθουν επιτυχώς στις παρούσες συνθήκες. Η ραγδαία αύξηση όλων των δεικτών της εγκληματικότητας, αλλά κυρίως η εντυπωσιακή επιχειρησιακή αναβάθμιση του οργανωμένου εγκλήματος σε αντιδιαστολή με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ., λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας και τρομοκράτησης του κοινωνικού συνόλου.


Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, χαρακτηριστικά συμβουλεύει  "αν αρχίσουν οι πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε".

{Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε...!
Ποιος το φανταζόταν πριν λίγα χρόνια πως η Ελλάδα θα γνώριζε τέτοια ξεφτίλα...!!
Η αποδιοργάνωση του κράτους έχει πλέον προχωρήσει σε βαριά αποσύνθεση...}
Δημοσίευση σχολίου