Εύσημα από το ΔΝΤ για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων

Θετικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις του ΔΝΤ στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με δηλώσεις του Αντόνιο Μπόρχες, υπεύθυνου για την Ευρώπη του Ταμείου. "Ίσως είναι τα καλύτερα νέα αυτούς τους τελευταίους μήνες", τόνισε χαρακτηριστικά.

"Όταν είχαμε διαπραγματευθεί το πρόγραμμα βοήθειας, εμείς δεν είχαμε κατά νου ένα τέτοιο σενάριο αποκρατικοποιήσεων", επισήμανε ο Αντ. Μπόρχες και προσέθεσε ότι η Ελλάδα διαθέτει αγαθά προς ιδιωτικοποίηση που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 100% του ΑΕΠ της.
Ο ίδιος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να χαλαρώσει τις προσπάθειές της, εκτιμώντας ότι θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις αγορές για να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει το υπέρογκο δημόσιο χρέος της. Σε ερωτήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους ο κ. Μπόρχες ξεκαθάρισε ότι "εμείς δεν πρόκειται ποτέ να εμπλακούμε σε ένα πρόγραμμα, εάν δεν πιστεύουμε πως το πρόβλημα αυτό δύναται να επιλυθεί, πως το χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Το πρόγραμμα εξασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές και ότι θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την εξυπηρέτηση του χρέους της. Εγώ πιστεύω πως το πρόγραμμα αυτό μέλλει να στεφθεί από επιτυχία", τόνισε ο Αντ. Μπόρχες.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :