Tελικός Κυπέλλου: Η Κυρία κι ο Πρωτάρης!

Ματς… ανισοτήτων φαντάζει ο σημερινός 68ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα διεξαχθεί στις (20.30μ.μ.) στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο. Από τη μία η Ένωση των 13 τίτλων και από την άλλη η πρωτοεμφανιζόμενη σε τελικό ομάδα του Περιστερίου. Από τη μία ένας σύλλογο με ιστορία και τίτλους, από την άλλη ένα σωματείο που διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του.
Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο το ότι το Κύπελλο έχει χαρακτηριστεί ανά τον κόσμο ως ο θεσμός των εκπλήξεων. Κι αυτό ισχύει… ακόμα και στην Ελλάδα, αν και ο κανόνας λέει ότι συνήθως επικρατούν τα φαβορί. Εντούτοις, οι εξαιρέσεις στον κανόνα κάθε άλλο παρά αμελητέες είναι (αν ανατρέξει κανείς στον παρακάτω πίνακα με όλους τους τελικούς θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές).
ΑΕΚ εναντίον Ατρομήτου, λοιπόν, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται πανέτοιμες και αποφασισμένες, με την ΑΕΚ να κυνηγά την πρώτη της κούπα ύστερα από από εννέα ολόκληρα χρόνια και τον Ατρόμητο τον πρώτο της τίτλο… γενικώς!
Διαιτητής του μεγάλου αγώνα θα είναι ο Κερκυραίος Τάσος Κάκος.
Τα τελευταία νέα των δύο φιναλίστ:
ΑΕΚ: Μια μίνι έκπληξη επιφύλασσε η αποστολή της ΑΕΚ: στους 20 «εκλεκτούς» του Μανόλο Χιμένεθ (αντί για 19 που είχε αποφασίσει αρχικά) δεν συμπεριλαμβάνεται ο Σανέλ Γιάχιτς -ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Νέιθαν Μπερνς.
Οι υπόλοιποι που «κόπηκαν» ήταν μάλλον οι αναμενόμενοι (Νταντόμο, Έντερ, Ντρπιτς), ενώ ετοιμοπόλεμοι είναι όλοι οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι».
Αναλυτικά η αποστολή που επέλεξε ο Ανδαλουσιανός τεχνικός μετά την τελευταία προπόνηση της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις των Σπάτων αποτελείται από τους εξής: Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Ματέος, Γκέντσογλου, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Λαγός, Μπαχά, Μάκος, Καφές, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Λεονάρντο, Σκόκο, Ντιόπ, Λυμπερόπουλος.
Ατρόμητος:  Ο Γιώργος Δώνης έχει ρίξει το βάρος τις τελευταίες ημέρες στην προετοιμασία της ομάδας του, ενώ έχει διαβάσει ιδιαίτερα τον αντίπαλο. Πιο συγκεκριμένα συγκεκριμένες οδηγίες έχουν πάρει οι αμυντικοί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Νάτσο Σκόκο και τους παίκτες που θα πάρουν επάνω τους το επιθετικό κομμάτι της Ένωσης.
Το 4-3-3 φαίνεται πως θα διατηρηθεί, σύμφωνα με όσα έχουν δοκιμαστεί τις προηγούμενες ημέρες. Έτσι η ενδεκάδα θα απαρτίζεται από τον Μιχαηλίδη κάτω από τα δοκάρια. Ο Σκόνδρας θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Νάστος στο αριστερό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Μπαζίνσκι και Σαμπού.
Από εκεί και πέρα οι Νεμπεγλέρας,Σφακιανάκης και Σαρμιέντο θα είναι στον άξονα και από εκεί και πέρα υπάρχει ο γρίφος. Ο Σαγκανόφσκι πρέπει να θεωρείται δεδομένος, ενώ δοκιμές έγιναν με τους Καμαρά, Αναστασάκο και Καραγκούνη. Από τους τρεις τελευταίους ένας θα μείνει εκτός.
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια :