Όλι Ρεν: Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και Πολιτική συναίνεση

Σημαντική επιτάχυνση στις μεταρρυθμίσεις για εφέτος όπως και επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα, ζήτησε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, επισημαίνοντας μια "θετική έκπληξη" σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2011. Ο κ. Ρεν τόνισε επίσης, ότι ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου είναι ένας ενθαρρυντικός παράγοντας, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις και κυρίως την αντιπολίτευση να δείξουν ομοφωνία και συναίνεση. Για την δημοσιονομική προσπάθεια δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι "άνευ προηγουμένου". 

Συγκεκριμένα δήλωσε:"Είναι ένα τεστ αξιοπιστίας των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων και, σε τελική ανάλυση, ένα τεστ της πολιτικής βούλησης του ελληνικού λαού. Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να δείξουν την υπευθυνότητα που χρειάζεται σε μια τόσο σοβαρή κατάσταση. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να ενωθεί για να ξεπεράσει τα προβλήματα".

Ο φιλανδός επίτροπος υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε θαρραλέες μεταρρυθμίσεις και άμεσα σε ένα ένα πλήρως εφαρμόσιμο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. 

Στην ερώτηση που του τέθηκε για το αν θα χρειαστεί νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας η Ελλάδα, ο Όλι Ρεν, παρέπεμψε για ακόμη μια φορά στο συμβούλιο Eurogroup, που θα γίνει στις 16 Μαΐου στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας επίσης, πως η ΕΕ θα είναι σε θέση να λάβει τις αποφάσεις της, όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας για το Οικονομικό Πρόγραμμα Προσαρμογής της Ελλάδας, καθώς και η αξιολόγηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :