Επιβεβαίωσε η Αλ Κάιντα για Λάντεν

Ανάρτησε μήνυμα στο διαδίκτυο σήμερα η Αλ Κάιντα, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, και παράλληλα εκτοξεύοντας απειλές εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, μεταξύ των οποίων και το Πακιστάν.

Την ανακοίνωση, υπογράφει η "γενική ηγεσία" της Αλ Κάιντα και αναρτήθηκε σε ισλαμικούς ιστοτοπους, αναφέροντας ότι ο Λάντεν σκοτώθηκε "από τις σφαίρες της προδοσίας και της αποστασίας" και ότι η Αλ Κάιντα δεν πρόκειται να πεθάνει με την εξόντωση του ηγέτη της.

Η οργάνωση στο πλαίσιο της δήλωσης της συνέχισης του ένοπλου αγώνα, σημειώνει: "Το αίμα του Μπιν Λάντεν είναι πολύ πολύτιμο για εμάς και για κάθε μουσουλμάνο για να χύνεται μάταια. Αυτό θα παραμείνει, με την άδεια του Αλλάχ, μία κατάρα θα κατατρέχει τους Αμερικανούς και τους πράκτορές τους και θα τους κυνηγά μέσα και έξω από τις χώρες τους". "Η ευτυχία τους θα μετατραπεί σε λύπη και το αίμα τους θα αναμειχθεί με τα δάκρυά τους", σημειώνεται στην ανακοίνωση, μέσω της οποίας απευθύνεται κάλεσμα στους μουσουλμάνους του Πακιστάν "να εξεγερθούν και να εξαγνίσουν τη ντροπή που έχει επιφέρει στη χώρα μία συμμορία προδοτών και κλεφτών".  
 
Ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις  
Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αμερικανοί κομάντος στο κρυσφύγετο στο Πακιστάν, προέκυψε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κατάστρωνε σχέδια για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος, με αφορμή την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν, ότι από την ανάλυση των εγγράφων και των περιεχομένων δισκετών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, αποκαλύπτεται το ενδιαφέρον της Αλ Κάιντα, για επιθέσεις στην Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο, σε ημερομηνίες κρίσιμες, όπως η 4η Ιουλίου και τα Χριστούγεννα, ενώ προκύπτει ότι η οργάνωση σχεδίαζε από τον Φεβρουάριο του 2010 νέες επιθέσεις εναντίον τρένων σε αμερικανικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, ο πρώην επικεφαλής των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών αμφισβητεί τις, συνεχώς αναθεωρούμενες, εκδοχές των Αμερικανών κι υποστηρίζει ότι η επιχείρηση έτσι κι αλλιώς δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η κρίση στις σχέσεις Ουάσιγκτον - Ισλαμαμπάντ φαίνεται ότι δεν θα εκτονωθεί σύντομα. Με μια οργισμένη ανακοίνωσή του ο Πακιστανικός στρατός προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα αναθεωρήσει τη συνεργασία μαζί τους αν επιχειρηθεί εκ νέου παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, αναγνωρίζοντας τις αβλεψίες του στην προσπάθεια εντοπισμού του Μπιν Λάντεν.
www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :